Recept Kruidkoek


Ingrediënten:

150 gr boter of margarine

150 gr suiker

3 eieren

100 gr bloem

50 gr maïzena

2 tl bakpoeder

1 mespunt zout

1 mespunt gemberpoeder

1 tl koekkruiden

100 gr geraspte bittere chocolade

100 gr gemalen hazelnoten

30 gr gehakte sukade

30 gr gesneden oranjesnippers

extra: oven

 

 

 

/ Kruidkoek recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).

Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig. Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen. Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.

Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek 45-60 minuten.

Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).